Featured
Table of Contents
Als horecaondernemer heb je vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is om alcohol te schenken een Alcoholvergunning verplicht. Maar er zijn ook gemeentelijke vergunningen en milieuvoorschriften waar je aan moet voldoen. Als je alcoholhoudende dranken schenkt, moet je als ondernemer in het bezit zijn van een Alcoholvergunning / Drank- en Horecavergunning. Zitbanken op maat eigentijds (DHW-vergunning)
Deze vergunning is persoonsgebonden; je kunt hem dus niet overnemen van de vorige eigenaar. Als je een horecabedrijf wilt opzetten, heb je in de meeste gemeenten de exploitatievergunning horecabedrijf nodig (zie Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het maakt in de meeste gemeenten geen verschil of je wel of geen alcoholhoudende drank aanbiedt.
Maar ook van het woon- en leefklimaat in de omgeving van jouw horecabedrijf. In een aantal gemeentes in Nederland is voor het voeren van een terras een terrasvergunning nodig. Dit kan ook vereist worden als het terras op eigen grond staat. De gemeente kan eisen stellen aan een terras. Horeca stoelen horeca design. Dit staat dan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van je gemeente
Lees ook of jouw gasten mogen roken op het terras en wat het toegestane geluid is op een (overdekt) terras. zitbanken op maat. In de huidige Wet op de Kansspelen is geregeld dat zogenaamde ‘hoogdrempelige’ inrichtingen een vergunning van de gemeente kunnen krijgen voor het plaatsen van maximaal twee kansspelautomaten. Voor zo'n vergunning klop je dus aan bij de gemeente
Of je een vergunning nodig hebt voor de plannen die je hebt, kun je checken bij de Vergunningscheck. Wanneer je een bouwwerk in gebruik gaat nemen, dan is er een gebruiksmelding nodig, als in het gebouw meer dan 50 personen tegelijk aanwezig zullen zijn (Houten horeca stoelen). Voor een logiesgebouw (hotel/B&B etc) geldt de norm van 10 personen
Aangepaste normen zijn te vinden in het Omgevingsplan van de gemeente. De gebruiksmeldingsplicht geldt ook bij het veranderen van een bouwwerk of van het gebruik daarvan, indien eerder een gebruiksmelding is gedaan en door het veranderen een afwijking ontstaat van de bij die melding verstrekte gegevens. Dit is niet van toepassing op het in gebruik nemen of gebruiken van een bouwwerk waarvoor een vergunning voor brandveilig gebruik is vereist.
Denk aan geluidproductie en het lozen van vethoudend afvalwater bij voedselproductie. Je kunt via de Vergunningcheck . Zitbanken op maat outletachterhalen welke meldingen je moet doen
Wil je een eigen horecazaak beginnen? Dan moet je veel regelen. Denk aan een bedrijfspand en vergunningen. Ook moet je je houden aan HACCP-regels. Check hier of je aan alles gedacht hebt. Tijdens dit online event op 7 oktober krijg je stap voor stap alle informatie om je bedrijf succesvol te starten.• Bedrijfspand vinden• Vergunningen aanvragen• Werken volgens de HACCP-regels• Geld regelen• Inschrijven bij KVK• Horecabedrijf overnemen• Franchisenemer worden• Personeel vinden Je hoort regelmatig dat het voor de horeca een moeilijke tijd is.
Veel ondernemers hebben ook moeite met personeel vinden. Toch stijgt het aantal horecabedrijven in Nederland. Op 1 januari 2024 stonden er 53. horeca barkrukken.236 ingeschreven bij KVK. 202049.919202151.225202252.799202353.315202453.236 Of je horecazaak een succes wordt, hangt onder meer af van de plek waar je die opent. Via horecamakelaars, Funda in Business, Misset Horeca of via de horecagebiedsadviseur van de gemeente kom je erachter welke gebouwen leegstaan of binnenkort vrijkomen
Zoek de volgende dingen uit voordat je het huurcontract . Horeca stoelen horeca landelijkof koopcontract ondertekent: Mag je een horecabedrijf beginnen in het pand? Je bedrijf moet passen in het omgevingsplan. Doe de online Vergunningcheck en overleg met de gemeente. Wat zijn de kosten voor verbouwen en inrichten? En wat moet je regelen om te voldoen aan de energiebesparingsplicht? Kun je onderhandelen over de prijs, periode en voorwaarden? Hulp nodig? Huur een horecamakelaar of een jurist in
Onderhandel over de inkoopprijs voordat je het contract tekent. Na ondertekening van het contract lukt dat vaak niet meer. Start je in de horeca, dan krijg je al snel te maken met wetten en regels. Denk aan de Omgevingswet en de Alcoholwet (eerder Drank- en Horecawet). Ook moet je meestal vergunningen aanvragen.
Een exploitatievergunning horecabedrijf bijvoorbeeld. Die heb je nodig als gasten eten en drinken in je bedrijf. Neem contact op met het horecaloket of de horeca-adviseur van de gemeente. Design horeca barkrukken. Vertel over je plannen en vraag welke vergunningen je nodig hebt. Het kan weken of maanden duren voordat je de vergunning krijgt
Het is dus handig als je van tevoren weet welke informatie de gemeente precies van je nodig heeft. De kosten van een horecavergunning verschillen per gemeente. Een alcoholwetvergunning kost bijvoorbeeld tussen de 120 en 1800 euro. Een vergunning om eten en drinken te serveren tussen de 500 en 3500 euro.
Maar je mag niet zomaar Spotify aanzetten. Om zakelijk gebruik te maken van muziek, heb je toestemming nodig: licentie voor achtergrondmuziek. Wat je moet betalen hangt af van het aantal vierkante meters waar de muziek te horen is. Niet alleen in je bedrijf maar ook op het terras. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points.
Om te voorkomen dat mensen ziek worden van het voedsel dat je verkoopt. Als horecaondernemer moet je een HACCP-plan hebben. Je kunt zelf zo’n plan maken, maar de meeste ondernemers gebruiken een hygiënecode. horeca tafels. Horeca barkrukken snel geleverd. Dat is een kant-en-klaar HACCP-plan. Als je werkt volgens de regels van de hygiënecode, voldoe je aan de HACCP-eisen
Ook moet je je aanmelden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA controleert of je voedsel volgens de HACCP-regels maakt en verkoopt. Je hebt bij de NVWA de keuze uit: registreren erkenning aanvragen vergunning aanvragen Voor een horecabedrijf is registreren meestal voldoende. HACCP wordt vaak door elkaar gehaald met het diploma Sociale Hygiëne.
Om een eigen horecazaak te openen heb je geld nodig. Vaak is dat een deel spaargeld en een deel geleend geld, bijvoorbeeld van een bank - Horecameubilair horeca restaurant. Wil je een lening aanvragen? Dan heb je een ondernemingsplan en een financieel plan nodig. Een accountant kan je hierbij helpen. Er zijn meer manieren om aan geld te komen, bijvoorbeeld: Je hoeft niet altijd alle apparaten voor je zaak te kopen
Als horecaondernemer moet je je inschrijven bij KVK. Hiervoor heb je een huur- of koopcontract nodig dat jij en de verhuurder of verkoper hebben ondertekend. Word je franchisenemer? Neem dan ook het franchisecontract mee naar KVK. Hierop moeten jouw handtekening en die van de franchisegever staan - horeca stoelen. Meestal schrijf je je bedrijf in als het opengaat
Bijvoorbeeld in deze situaties: Je moet vergunningen aanvragen. Je wilt verbouwen - Horeca barkrukken met armleuning. Je gaat spullen inkopen. Je wilt een huurcontract ondertekenen. Je gaat een lening aanvragen. Je kunt je dan alvast inschrijven bij KVK. Volg je een horecaopleiding? Dat is een goede voorbereiding op je eigen bedrijf. Maar een horecadiploma is niet verplicht om je in te schrijven bij KVK
Ook extra activiteiten, zoals maaltijden bezorgen of met een foodtruck meedoen aan festivals. Of zelf gebrouwen bier verkopen. Veel ondernemers in de horeca starten samen een bedrijf. Regel de samenwerking goed: kies de juiste rechtsvorm en maak een contract. Daarbij kun je advies vragen aan een jurist of notaris. Zo zijn alle afspraken duidelijk en voorkom je problemen.
Het bedrijf heeft al klanten en leveranciers - Zitbanken op maat horeca hotel design. En je kunt vaak gemakkelijker een lening krijgen. Banken willen namelijk zekerheid dat je de lening kunt terugbetalen. Neem je een succesvol bedrijf over, dan is de kans groter dat je je lening kunt aflossen. Er zijn ook nadelen. Veel vergunningen zijn persoonlijk en kun je dus niet overnemen
Meestal moet de zaak dicht tot je alle vergunningen hebt. Overleg voordat je het overnamecontract tekent met de gemeente welke vergunningen je moet aanvragen en hoe lang dat duurt. Als je franchisenemer wordt, begin je je horecazaak onder een bestaand merk of horecaconcept. Bekende franchisemerken in de horeca zijn New York Pizza, Doppio Espresso of La Cubanita.
En betaalt geld om de naam en het horecaconcept te gebruiken (Zitbanken op maat modern). Een voordeel hiervan is dat je meestal gemakkelijker een lening krijgt, omdat de franchisegever al goed contact heeft met een bank. Ook kun je gebruikmaken van de naamsbekendheid en reclame en marketing van de franchisegever. Nadelen zijn er ook: je moet werken volgens de regels van de franchise
En een deel van wat je verdient, betaal je aan de franchisegever. Waarschijnlijk heb je direct bij de start van je bedrijf al personeel nodig. Er zijn verschillende manieren om dit te regelen: Steeds meer horecabazen maken hun personeel mede-eigenaar van het bedrijf. Het is een manier om goed personeel te belonen.
Bij de start van je bedrijf moet je je hier al op voorbereiden. Kies bijvoorbeeld een rechtsvorm waarbij je aandelen kunt uitgeven. Een notaris of accountant kan je hierover adviseren (Horeca tafels horeca lounge stijl). Wil je een buitenlandse student in je horecabedrijf aannemen? Studenten uit een EU/EER-lidstaat of Zwitserland mogen zonder regels in Nederland werken
Zoals een tewerkstellingsvergunning van UWV. Voor personeel onder de achttien jaar zijn er regels over werktijden. Zij mogen minder vaak werken dan volwassen personeel. Ook zijn er regels over het soort werk dat minderjarigen mogen doen. Zo mag iemand onder de zestien jaar geen maaltijden bezorgen. Jongeren onder de zestien jaar mogen niet werken op plekken waar je alcohol schenkt.
Start je in de horeca, bijvoorbeeld met een restaurant, foodtruck of snackbar? Dan heb je een of meer horecavergunningen nodig. Lees hier welke vergunningen je moet aanvragen. En waar en hoe je dat doet. Tijdens dit online event op 7 oktober krijg je stap voor stap alle informatie om je bedrijf succesvol te starten.
Alcohol verkopen bijvoorbeeld. Voor een restaurant heb je meestal deze vergunningen nodig: Wil je met een foodtruck op de markt staan? Dan moet je een marktvergunning hebben. Voor een cateringbedrijf aan huis is meestal geen vergunning nodig. Een vergunning aanvragen kan weken tot maanden duren. Je betaalt voor de aanvraag, dus ook als je de vergunning niet krijgt, ben je de kosten kwijt.
Check daarom bij de gemeente hoe je het formulier precies moet invullen. Je horecabedrijf moet passen in het omgevingsplan (eerder bestemmingsplan) van de gemeente. Check voordat je het huur- of koopcontract tekent of je op de plek van jouw keuze een horecabedrijf mag starten. Je doet dat via regels op de kaart bij het Omgevingsloket.
Het kan zijn dat jouw gemeente nog niet alle regels heeft ingevoerd bij het Omgevingsloket. Krijg je een afwijzing? Check dan bij de gemeente of dat klopt - Horeca tafels horeca modern interieur. Soms past wat je wilt gaan doen wel binnen het omgevingsplan, maar heb je toch een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als je gaat verbouwen
Kosten: verschillen per gemeente en per aanvraag. Aanvraagtijd: hangt er vanaf hoe in gewikkeld de aanvraag is. Je hebt een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten eten en drinken in je bedrijf. Kunnen mensen bij jouw bedrijf alleen afhalen of laten bezorgen (dark kitchen)? Dan hoef je meestal geen exploitatievergunning aan te vragen.
Op de pagina exploitatievergunning van Ondernemersplein vul je de gemeente in waar je je bedrijf start. Je wordt doorgelinkt naar het aanvraagformulier van je gemeente. Of je ziet hoe en waar je de exploitatievergunning kunt aanvragen. Kosten: tussen de 500 en 3.500 euro. Aanvraagtijd: maximaal acht weken. Kan een keer verlengd worden met acht weken.
Daarvoor gelden deze eisen: Start je een bedrijf met meerdere mensen? Dan moet elke eigenaar voldoen aan deze regels. Tijdens openingstijden moet er altijd iemand aanwezig zijn die voldoet aan de regels van de alcoholwet. Dat mag ook personeel (een bedrijfsleider) zijn - Horeca stoelen horeca modern. Ook moet je je zaak volgens de regels inrichten
Op de pagina alcohol verkopen van Ondernemersplein vul je de gemeente in waar je je bedrijf start. Je wordt doorgelinkt naar het aanvraagformulier. Of je ziet hoe en waar je alcoholvergunning kunt aanvragen. Kosten: tussen de 120 en 1.800 euro voor de vergunning. Tussen de 80 en 400 euro om een bedrijfsleider in de vergunning te laten schrijven (dit kan ook later).
Kan een keer verlengd worden met acht weken. Sommige ondernemers starten naast hun horecazaak ook een webshop met alcoholische drank. Voor de online verkoop van bier en wijn heb je geen alcoholvergunning nodig. Voor dranken met meer dan 15% alcohol wel - Horeca tafels horeca modern. Een terrasvergunning aanvragen hoeft niet altijd als je een terras wilt bij je horecabedrijf
Latest Posts
Horeca Stoelen Horeca Eigentijds
Horecameubilair Horeca Maatwerk
Agentur Für Teambuilding